Psihoterapeut bun in Bucuresti si Online

Psihoterapie

Ce este psihoterapia și cum te poate ajuta ea?

Depresie? Anxietate? Tristețe? Atacuri de panică? Alte probleme?

Psihoterapia reprezintă un demers mai complex de tratament psihologic centrat pe reducerea unor simptome sau comportamente disfuncționale sau pe reechilibrarea și restructurarea personalității.

Psihoterapia reprezintă un refugiu sigur pentru schimbări reale, negocierea unor țeluri comune, adoptarea unor țeluri comune, adoptarea unor proceduri mutual acceptabile, încorporarea unor schimbări dorite în viață de zi cu zi.

Motivele pentru care poți apela la psihoterapie sunt diverse, începând cu nefericirea personală, divergențe, până la optimizarea performanțelor în diverse domenii.

O persoană vine la cabinetul pshihoterapeutului după ce a încercat fară succes să facă față propriilor probleme. Această persoană se poate decide singură sau poate fi sfătuită de prieteni, familie, medici etc.

În unele cazuri, disconfortul asociat problemelor medicale de durată poate fi ameliorat prin psihoterapie.

Diversele schimbări ce pot interveni, de la lipsa unui loc de muncă și până la pierderea unei persoane apropiate, pot declanșa sau înrăutăți anumite disfunctionalități la nivel psihic, fiind necesar ajutorul extern specializat.

Credința oamenilor că lucrurile se vor îmbunătăți oricum, cu timpul, este o motivație comună pentru a nu apela la psihoterapie, dar adevărul este că nu timpul este cel care vindecă, ci modul în care își folosesc timpul face diferența.

Când apar probleme minore în viața oamenilor, majoritatea consideră că se vor descurca dacă au suficient timp la dispoziție, dar există schimbări neobișnuite, peste care nici unul dintre noi nu este pregătit să treacă singur.

Mulți părinți se întreabă de ce este necesar să se adreseze unui psiholog pentru a le rezolva problemele pe care aceștia le au cu proprii copii.

În multe cazuri nu este suficient să-ți dorești să fii un părinte bun și să aplici propria experiență în educația copilului tău.

Viața unui copil poate fi perturbată sau chiar afectată sever, într-un moment sau altul, de evenimentele (unele nefericite) care se petrec în familie. Unele dintre ele pot deranja superficial viața copilului, altele însă pot provoca crize grave care-i afectează existența în profunzime.

Exemple de astfel de evenimente sunt: moartea ori spitalizarea unui părinte, divorțul părinților, problemele psihice ale acestora, nașterea unui frate sau unele intervenții chirurgicale, începerea școlii.

Șoaptele, privirile celor din jur, plânsul, tăcerile, în cursul unui divorț, furia și cuvintele dure schimbate între părinți pot traumatiza în așa măsură copilul, încât se va întreba tot mai des dacă nu cumva el este repsonsabil de aceste schimbări / pierderi.

De asemenea, există câteva pericole la care sunt expuși copiii în interacțiunile lor cotidiene din mediul lor de viață: școală, cartierul în care locuiesc, grupurile de prieteni.

Trăim în era vitezei, stiu că îți dorești ca schimbarea să vină dacă se poate de îndată, iar pentru asta vă propun un număr mic de ședințe pentru rezultate imediate și anume un pachet de ședințe special conceput pentru PROBLEMELE TALE. Contactează-mă acum pentru mai multe detalii!

Psihoterapia online se bazează pe același concept ca cea individuală, doar că folosește comunicarea la distanță. Psihoterapia online este o alternativă atunci când psihoterapia tradițională nu este accesibilă.

TARIF:

150 lei/ședință online

200 lei/ședință cabinet

300 lei/ședință de cuplu

Beneficiile terapiei online:

Este CONFIDENȚIALĂ! 

Toata comunicarea în cadrul unei sesiuni online de terapie respectă un protocol de securitate, iar eu vă asigur că toate informațiile râmân confidențiale.

Este EFICIENTĂ!

Majoritatea persoanelor cu care am lucrat în acest sistem au obținut rezultatul scontat.

Te SCUTEȘTE de timpul petrecut în trafic!

Poți VORBI de pe orice dispozitiv, laptop, telefon sau tabletă.

Programează o Sedinta de Psihoterapie!

    Asemanări și deosebiri dintre psihoterapie și consiliere

    Gradul de severitate al tulburarilor: consilierea este indicată în cazul unor tulburări minore ale personalității persoanelor care se confruntă cu diferite probleme, în timp ce psihoterapia este indicată pentru afecțiunile majore ale personalității.

    Natura problemelor: consilierea este recomandată pentru problemele interpersonale, iar psihoterapia se adresează problemelor intrapersonale, ce țin de structura personalității (convingeri, atitudini, trăiri afective).

    Scopurile consilierii si psihoterapiei: scopul consilierii este folosirea mai eficientă a resurselor personale, în timp ce psihoterapia are ca scop restructurarea personalității.

    Psihoterapia este predominant o activitate curativă de remediere, în timp ce consilierea este mai curând preventivă, de dezvoltare și de educație; ambele se pot desfășura atât în cadrul clinic, cât și extraclinic.

    Psihoterapia antrenează un demers explorator și de conștientizare cu durată mai lungă sau mai scurtă, ce are în vedere atât dimensiunea trecutului și a prezentului, cât și a viitorului, în timp ce consilierea se orientează mai curând pe dimensiunea prezent, deblocând drumul spre viitor.

    În concluzie, faptul că psihoterapia reprezintă un proces de profunzime axat pe restructurarea personalității, din care derivă noi scenarii de viață, iar consilierea psihologică este o activitate suportivă, de ajutorare limitată, precisă și jalonată de scopuri imediate.